vrijdag 3 juni 2011

Nachtmerries

Hoi! Valerie hier :D. Enkele maanden kon je een blog lezen over dromen[#]! Wel vandaag zal ik jullie iets vertellen over nachtmerries.

Een nachtmerrie is een heel enge droom. Het kan over van alles gaan. Je hebt 5 fases in je slaap. En die 5 fases worden ongeveer 4 keer herhaalt per dag!

Fase 1: indommelen
Fase 2: de lichte slaap
Fase 3: de overgangsfase naar de diepe slaap
Fase 4: de diepe slaap
Fase 5: de droomslaap of REMslaap

Als je droomt speelt zich dit af in de REMslaap. (REM= Rapid, Eye, Movement) Een nachtmerrie ontstaat als de dromer vervelende dingen verwacht. Als de dromer een negatieve emotie heeft voor het slapen, kan het zijn dat hij/zij deze emotie mee neemt in zijn nachtmerrie en daar omzet in een negatieve gebeurtenis. Niet voor iedereen is een nachtmerrie eng! De ene persoon zal een hele hoge berg interpreteren als een leuke ervaring, maar de andere kan dit dood eng vinden.
Sommige mensen hebben herhalende nachtmerries. Je kan dit vergelijken met een film, hoe meer je hem ziet, hoe preciezer je alles kan na vertellen. Nachtmerries komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen!

Hoe ervan afkomen? 
- ontspanningsoefeningen
Hoe meer stress je hebt hoe makkelijker je nachtmerries krijgt. Dus als je even enkele rustige oefeningen doet net voor het slapen, zal dit je zeker helpen!
- elke dag hetzelfde uur naar bed zou ook helpen!
- geen alcohol of zware maaltijden voor het slapen gaan.
- zorg voor een goede matras.

Zo dit was het, hebben jullie soms nachtmerries? Vertel het in een reactie hier onder!
xox Val

2 opmerkingen:

  1. Vooral die tips zijn fijn, thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had vroeger vaak nachtmerries, maar nu eigenlijk nooit meer. Terwijl je dat niet zou verwachten met al die stress van school haha!

    BeantwoordenVerwijderen