dinsdag 17 mei 2011

Walibi

Hoi allemaal! Het is weer dinsdag, dus weer Anouk haar dag om te posten! Vandaag ga ik wat vertellen over een super leuk pretpark in Nederland, namelijk Walibi! Walibi is in Nederland en in België, maar aangezien ik het dichts bij die in Nederland woon ga ik daar over vertellen.

Walibi Holland staat in Biddinghuizen, dat is in Flevoland. Het is een attractie park met 6 achtbanen, 40 attracties en 3 waterattracties. Sinds 2011 heet Walibi officieel Walibi Holland, daarvoor heette het Walibi World.

Sinds 2011 heeft Walibi een nieuw thema, zoals je misschien al wel op televisie hebt gezien. WAB en de SkunX zijn in een ‘music battle’ en heel Walibi is hierop gekleed. Bij de opening van dit thema is er ook een nieuwe achtbaan geopend, de Speed of sound. Deze achtbaan heette vroeger de ‘la villa volta’, maar werd langere tijd gesloten.

In Walibi worden jaarlijks vier evenementen gehouden; fantasy festival, Halloween fright nights, summer nights en New years eve. Bij het fantasy festival lopen verkleedde mensen rond. Meestal zijn ze verkleed als personen uit bekende films. Aan het eind van het festival (Om 10 uur ’s avonds) is er een grote vuurwerk show.

Bij Halloween fright nights lopen er ook verkleedde mensen rond, maar zij komen pas na 8 uur ’s avonds. Tegen die tijd is het namelijk al donker. Zij proberen je op alle mogelijke manieren te laten schrikken! Ook zijn er 4 ‘spookhuizen’ waar je in kunt, maar daar moet je wel 4 euro voor betalen.

Summer nights is een nieuw evenement die New years eve vervangt. Het is nog niet bekend hoe het wordt! Wel zal het heel anders zijn dan New years eve en tot 23 uur open zijn.

Op New years eve (twee laatste dagen van juli en de twee eersten van augustus) viert Walibi Nieuwjaar. Het park is dan tot 24 uur open. Helaas is in 2010 dit evenement gestopt.

Lowlands wordt vlakbij Walibi gehouden. Lowlands is een muziek festival dat drie dagen duurt. Je kunt daar je tent neer zetten en feesten.

Walibi heeft 6 achtbanen, de goliath, de el condor, de Xpress, de Robin hood, ratelslang en de speed of sound. De goliath is de hoogste achtbaan in Walibi en naar mijn mening ook de leukste achtbaan. Je zit in een karretje en wordt omhoog getakeld dan ga je stijl naar beneden, weer omhoog en weer naar beneden, dan komen er nog wat bochten.

De El Condor is een hangende achtbaan. Je zit wel op een stoeltje maar je benen hangen los en je hangt onder de baan. Je gaat hierbij 3x over de kop en het karretje schudt redelijk veel.

De Xpress is op het moment buitenwerking. Deze achtbaan is erg knap gebouwd, het is namelijk erg complex. Je gaat hier ook meerdere malen over de kop. Jammer dat ‘ie buiten werking is..

De Robin Hood is een houten achtbaan. Deze achtbaan heeft lekkere zachte stoelen alleen is de beugel redelijk strak. Je wordt best veel heen en weer geschud wat soms een beetje pijn kan doen.

De ratlesnake is een nieuwe kinder achtbaan. De achtbaan gaat een klein stukje naar beneden en is leuk voor kleine kinderen, maar niet voor de wat oudere.

De speed of Sound is een nieuwe achtbaan maar wel erg leuk. Je wordt naar achter omhoog getakeld en vervolgens wordt je los gelaten. Je gaat dan 3x over de kop en wordt dan een stuk omhoog getakeld aan de andere kant. Daarna ga je de achtbaan achterstevoren terug door en dus weer 3x over de kop. Op het begin lijkt het heel spannend, maar de achtbaan is wel heel leuk.

1 opmerking:

  1. Leeuk geschreven ! Ik bn er ook al ene paar keer geweest. xx

    BeantwoordenVerwijderen