maandag 16 mei 2011

Thuisspa.

Hoi iedereen!

Ik ga een post schrijven over hoe je een leuke maar vooral lekkere thuisspa maakt. Maar eerst stel ik me even voor want ik ben een nieuw iemand die post voor Divanti. Mijn naam is Robin en ik ben geboren op 5 september 1996 dus ik ben 14 jaar. Ik zit in 3 havo en dat gaat me eigenlijk wel goed af alhoewel ik weer meer mijn best moet gaan doen. Mijn hobby's zijn zingen, acteren, schrijven en winkelen. Officieel is mijn dag om hier te posten donderdag, maar ik was het spontaan vergeten. Marilou nam het toen van mij over en nu ik van haar! Veel leesplezier vandaag en ik hoop dat ik lang voor jullie kan blijven schrijven!

Je hebt er vast wel eens van gehoord, een welnesscentrum. Je kan hier heen om te genieten van een sauna, zwembad, verschillende soorten massages en nog meer. Ook heb je arrangementen bij schoonheidsspecialisten en dan kan je een maskertje op je gezicht krijgen, een scrub enzovoort. Ik zelf heb hier wel eens interesse voor gehad maar het is helaas onhandig met vervoer en buiten dat is het ook best duur. Nu heb ik voor jullie de perfecte oplossing. Een thuisspa. Ik ga voor jullie hier een paar dingen neer zetten waardoor je zelf een leuke thuisspa kan houden. Ik heb het zelf ook een keer gedaan en het was erg leuk! 


Basis Benodigheden:
-Een badkamer
-Handdoeken
-Een vriendin (Altijd gezellig!)
-Iets te drinken en te eten.
-Een stapel tijdschriften.

Verder heb je natuurlijk ook producten nodig, maar dat gaat meer uit naar je eigen smaak. En niet alles kan, je kan bijvoorbeeld niet in bad als je geen bad hebt hè.Voorbereiding.
Voordat je echt gaat beginnen aan je spa zorg dan dat de badkamer goed is opgeruimd. In een rommelige kamer relaxen? Dat dacht ik niet. Als het klaar is kan je de handdoeken mooi op de plek zetten en als je alles hebt zet je dit ook neer.

Zorg minstens een dag van te voren dat je alle ingrediënten hebt. Het is niet echt fijn als je op de dag zelf nog alles in moet kopen. En misschien heb je ook wel spullen thuis, maar weet dit wel zeker. Als je iets mist is het ook niet handig.

Zelf maken: 
Als je een thuisspa doet kan je natuurlijk kant en klare scrubs en maskertjes in de winkel kopen. Maar het is ook leuk om het zelf te maken. (En het werkt ook heel goed!)

Suikerscrub:
1 kopje suiker
olijfolie
druppeltje amandel olie
Meng de suiker en olie tot er een pasta ontstaat. Scrub te gebruiken voor je hele lichaam.


Chocoladescrub:
Doe ongeveer het zelfde als bij de suikerscrub maar doe iets minder suiker en voeg dan cacoapoeder toe.
Deze is ook erg lekker en je word er glad van! 


Yoghurt masker voor de gevoelige of verbrande huid.
Huidtypen: Gevoelige of verbrande huid.
Benodigdheden: 1 kopje koude yoghurt, een halve kopje havermout.
Bereiding: Doe de ingrediënten bij elkaar en mix het. Smeer het op je gezicht en laat het 15 minuten intrekken. Was het af met een gestoomde washandje (verwarmd in de magnetron). Je kan ook voor de verandering het havermout vervangen door eieren (zonder de eigeel).


Perzik masker voor de normale huid.
Huidtypen: Normale huid.
Benodigdheden: 1 middelgrote perzik, 1 eetlepel honing en havermeel.
Bereiding: Kook de perzik zodra het zacht genoeg is pureer het dan met je vork. Meng dan de honing en havermeel toe zodat het een stevig, glad en dik goedje wordt. Doe het dan voor 10 minuten op gezicht en was het dan met gekoelde water af.

Lekker eten en drinken.
Iets te eten is altijd lekker, je bent toch bezig met relaxen en daar mag eten wel bij horen. Drinken natuurlijk ook. Hier een paar tips.
- Maak/koop een smoothie. Dit is lekker fris.
- Aardbeitjes zijn gezond EN lekker!
- Wil je ook wat zoets erbij? Cupcakes staan altijd leuk.
- Voor de sterke trek kan je ook sandwiches van te voren maken.
Extra's + tips:
- Heb je een bad doe daar dan olie in of je lievelings badschuim. Wat ook lekker is is badmelk.
- Je kan met je vriendin afspreken dat de een de ander masseert en dan omruilen.
- Als je het ook leuk vind om je nagels te verzorgen doe dat dan zeker. Een leuk kleurtje uitzoeken en voor je het op doet je handen goed verzorgen!
- Een radio met je lievelings zender om lekker te ontpannen.
- Wat je ook kan doen is de spa combineren met een high tea. Dus bijvoorbeeld eerst high tea'en en daarna de spa, anders om kan natuurlijk ook!

Hopelijk hebben jullie hier wat aan, en zeker doen want het is erg leuk! Zelf kan je natuurlijk ook extra dingen bij kopen of maken. Dit zijn wat voorbeelden. Zo kan je bijvoorbeeld ook nog een haar masker nemen, een oogmasker etc.

Liefs, Robin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten