donderdag 21 april 2011

LBD

Hoi! Ik weet dat het vandaag donderdag is maar ik neem Melissa haar blog voor vandaag over! :) En vandaag ga ik het hebben over de meest fashionable kledingsstuk ever: de lbd.
De lbd is misschien beter bekend als the little black dress. Dit kledingsstuk werd in 1920 geïntroduceerd door Coco Chanel. Het was haar bedoeling om een kledingstuk voor fashionista's te maken, en het lukte haar ook! Hoewel dit kledingsstuk in de eerste jaren gezien werd als uniform voor strenge vrouwen. Als in de jaren 90 een LBD droeg, dan werd je meteen gezien als een gevaarlijke vrouw. En toen kwam er Audrey Hepburn! Thank god, want door haar rol in Breakfast at Tiffany's werd de little black dress toegankelijk voor iedereen.


Een little black dress is een kleedje op kniehoogte dat wordt gezien als een standaard item in elke vrouw haar kledingskast. Je kunt het naar een feest dragen samen met leuke hakken en feestelijke accesoires of eerder naar een soliciatiegesprek? Geen probleem, je doet er een kostumjasje over aan en klaar!
De lbd wordt ook door veel sterren en bekendheden gedragen. Zo is er géén enkel feestje of gelegenheid in Hollywood waar er geen lbd aanwezig is. Ook de meiden van Gossip Girl en Pretty Little Liars dragen nogal vaak een LBD. So meiden, watch en learn want in de volgende afbeeldingen zie je allerlei verschillende vormen en combinaties van het meest gedragen kleedje.
Maar ook andere bekendheden zijn enorme fan van de LBD. Zo verschijnen Beyoncé, J.Lo, Sophia Bush, Taylor Swift... Kortom; iedereen is fan van deze zwarte hebbeding!
Nja meiden, dat was het dan weer! Ik hoop dat jullie er wat aan hadden en tot woensdag! XOXO Selin.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten