maandag 28 maart 2011

Hoe maak je de perfecte krullen?

Hoi hoi!
Vandaag ga ik het hebben over de perfecte krullen! Vroeger wilde ik altijd krullen en een krultang kwam dan goed van pas! Maar.. er zijn meerdere manier om krullen in je haar te krijgen!

De krultang
Zoals ik net al noemde: De krultang. Hiermee kan je doormiddel van een verhitte staaf waar je je haar omheen kan wikkelen perfecte krullen krijgen. Met een klem kan je het vastzetten en na een paar seconde zit er een perfecte krul in je haar! Maar zo’n verhitte staaf kan natuurlijk gevaarlijk zijn en het is niet bepaald goed voor je haar! Hier een aantal tips hoe je het beste uit je krultang kan halen:

- Begin altijd met droog haar! Als het haar namelijk een beetje vochtig is kan de krultang schade aanbrengen in je haar, dit komt omdat de hete krultang het haar dan eigenlijk kookt.

- Zorg dat je krultang niet té hoog staan. Kijk hiervoor goed naar wat voor haar je hebt, is het dik dan kan je een hogere temperatuur nemen, is het dun neem dan een lage temperatuur.

- Werk met kleine plukjes haar, als je grote plukken gaat nemen word de warm te niet goed verdeeld waardoor er geen goede krullen ontstaan.

-Wil je je krullen lang inhouden, spuit er dan haarspray op, dit zorgt ervoor dat je krullen net iets steviger is

Vlechtjes
Je kan natuurlijk ook voor een veel simpelere optie kiezen! Maak in je haar na het douche allemaal kleine vlechtjes in je haar en ga hiermee slapen. Hierna krijg je allemaal krulltjes! (Let op: Dit zijn niet echt de mooie krullen maar meer wafelhaar)

Papillotten
Papilloten zijn een stuk beter voor je haar dan een krultang. Er komt namelijk geen warmte aan te pas. Hoe werken deze dingen? Je neemt een lok en spuit er haarlak op. Deze lok draai je rond de papillot en die buig je zodat het blijft zitten. Wanneer je alles hebt gedaan spuit je er nog wat haarlak overheen en gaat hiermee slapen! Wanneer je wakker word heb je prachtige krullen!

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren! Hier nog wat filmpjes met andere manieren:

- Haar krullen met een sok: http://www.youtube.com/watch?v=3FV-YO46E8Y
- Haar krullen met papier stroken: http://www.youtube.com/watch?v=3FV-YO46E8Y
- Met een styler: http://www.youtube.com/watch?v=w74e5aXrFs4

Veel succes ermee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten