dinsdag 22 maart 2011

Het is weer lente!

Hoi! Ik ben Anouk en vanaf vandaag zal ik elke dinsdag een blog schrijven, mijn eerste blog gaat over.. De lente! I hope you enjoy!

Het wordt buiten steeds warmer, de dikke winterjassen verdwijnen de kasten weer in, de krokussen en sneeuwklokjes beginnen weer te bloeien, de bomen worden weer groen en de vogeltjes fluiten. De lentekriebels komen weer helemaal naar boven, de lente is sinds gister officieel begonnen!

Het woord lente komt van een oude afleiding van ‘lang’ waarmee het lengen van de dagen bedoeld wordt. Het is verwant aan het Duitse ‘lenz’ en het Engelse ‘lent’ wat vastentijd betekend.


Lente staat vaak verbonden met vruchtbaarheid en voedselproductie. Van ouds uit wordt de lente gevierd met vruchtbaarheidsymbolen door het effect van de lente op de natuur. Deze symbolen zijn de meiboom, maar ook de paashaas en zijn eieren en de stok met een broodhaantje met palmpasen.

In de lente beginnen de planten weer te groeien en kruipen de dieren weer uit hun winterslaap. Al vroeg zie je kalveren en lammetjes in de weilanden. Steeds meer vogels gaan nestjes bouwen en eieren leggen. Het landschap wordt weer vol kleuren van gras, bloemen en bomen. De natuur komt weer tot leven!


Elke lente worden op eerste of tweede paasdag de zogeheten paasvuren aangestoken. Maanden van te voren wordt er hout verzamelt uit de bossen en andere resten, al dit hout wordt op een hoge stapel gelegd. Deze stapels kunnen soms wel tientallen meters hoog worden! Deze paasvuren komen in Nederland het meest voor rond Twente. Door paasvuren zou men slechte geesten verjagen en Pasen vieren. Vaak wordt er boven op de houten berg een bord of kruis neergezet.


Bij een nieuw jaargetij horen ook nieuwe trends. Dit voorjaar is kleur helemaal terug, neon roze lippenstift, knal gele eyeliner en noem maar op. Maar, ook het ‘nude’ is helemaal in, natuurlijke kleuren die je laten stralen.

Als je neon kleuren gaat gebruiken moet je er rekening mee houden dat het echt knalt. Daarom moet je vooral geen neon lippenstift en neon oogschaduw tegelijk opdoen, anders word het té druk. Dus heb je een felle kleur op je lippen? Houd je ogen dan rustig. Heb je een felle oogschaduw op? Houd dan je lippen rustig.

Heb je geen felle eyeliner in huis? Je kan ook zelf met een vochtig kwastje en gekleurde oogschaduw een eyeliner effect maken. Doordat het kwastje vochtig is zal de oogschaduw feller uitkomen.

Als je een nude effect wilt creëren, gebruik dan ook natuurlijke kleuren. Roze pastelkleuren op je oogleden geven je een frisse en natuurlijke look. Om je lippen ook nude te krijgen kan je wat foundation op je lippen deppen.

1 opmerking: