woensdag 23 maart 2011

Dierenmishandeling!

Waarschuwing; NIET VOOR GEVOELIGE DIVANTIERS!

Hoi lieve meiden, vandaag is het weer eens Selin haar postdag!
Ik ga vandaag vertellen over dierenmishandeling, en zoals hierboven al aangegeven staat kan je beter niet kijken als je gevoelig bent want sommige beelden zijn nogal shockerend.

Er zijn verschillende manieren van mishandeling, hoe afschuwelijk het ook klinkt. De meest besproken soort hiervan zijn de testen op proefdieren maar daarnaast heb je ook idiote sukkels die dieren voor hun plezier mishandelen en pijn doen. Ook heb je een vorm van dierenmishandeling voor hun vacht en hun huid.

Als eerst ga ik vertellen over de sadistische spelletjes die sommige met dieren utihalen. Dit vind ik écht afschuwelijk! Wie gaat er nu dieren voor hun lol pijn doen? YouTube en andere site's staan vol met filmpjes waarbij lieve katten en schattige hondjes levend worden verbrand of verdronken. Andere vinden het dan weer 'leuk' om dieren van een brug af te gooien...
Let op, deze beelden zijn erg shockerend! Honden van de brug afgegooidMaar je hebt natuurlijk ook nog de dierenproeven. De meningen over dit soort mishandelingen zijn erg verdeeld maar toch blijft het schadelijk en pijnlijk voor de diertjes.
Deze dieren worden vooral gebruikt door wetenschapsbedrijven voor medicatie maar ook de cosmeticasector test graag zijn make-up uit op dieren.Er is veel commotie rond het gebruik van dierenproeven aangezien deze pijnlijk voor het dier is, duur voor de overheid is en omdat er genoeg alternatieven zijn. Anderzijds zeggen de personen die vóór dierenproeven zijn dat het beter is iets uit te testen op dieren en dan pas mensen het laten gebruiken.
Gelukkig voor al die lieve diertjes is het sinds vorig jaar verboden cosmetica uit te testen op dieren! Nu is het vooral de gezondheidssector ,die voor de medicijnen zorgt, die gebruikt maakt van deze methode.

De meest dure vorm van dierenmishandeling is die voor hun vacht of huid. Zo zijn er genoeg stropers die achter zeehonden en dolfijnen gaan voor hun huid. Of achter vossen voor hun vacht.
Hiervan wordt meestal bont gemaakt, een zeer dure vorm van 'stof.'
Er is vooral veel kritiek over het slachten van zeehonden, dit lijkt een nationale sport te zijn in Canada. Zeehonden worden gevoelloos afgemaakt door er met een knuppel op te slaan en te kloppen tot ze dood zijn.

Naast de zeehonden heb je ook de pelsdieren. Bij deze vorm worden er vallen neergelegd voor de vossen of de beren. Het zijn meestal vallen waarbij het dier erin trapt met zijn poot en er dus 2 kleppen rond het pootje klemmen met een zeer grote kracht. Door de pijn en de angst probeerd het diertje vaak wegtekomen maar hierdoor doet het enkel nog meer pijn.
Een andere manier is op deze dieren te fokken. De kooien waarin deze dieren worden 'groot gebracht' zijn vaak maar45 cm hoog, 30 cm breed en 80 cm lang. Afschuwelijk klein dus! Deze dieren worden gekweekt tot de winter want dan krijgen ze hun dikkere vacht en worden ze geslacht en vermôord.

Wil je weten hoe men jaagt op deze dieren? Bekijk dan deze filmpjes, met alweer zeer erge en bloedige beelden!
- Dolfijnen
- Zeehonden

Naast deze vormen heb je ook nog de fokkerij van batterijdieren. Deze worden kunstmatige gevetmest en leven in veeel te kleine kooien. Hun leven is vaak kort maar erg pijnlijk. De dieren die dit soort mishandeling meemaken zijn meestal de dieren van wie het vlees vaak gegeten wordt. Zoals een koe, schaap en kip. Kippen worden vaak ook in gevangenschap gehouden voor hun eieren! Dit noemen we legkippen.Wil je iets tegen deze afschuwelijke partijen doen? Wel, dan kun je het best de site van Gaia en
Bont voor dieren bezoeken!

Ik hoop dat jullie iets uit deze blog geleerd hebben maar dat jullie je vooral gaan inzetten voor een betere leefwereld voor dieren! Ik weet dat deze beelden en foto's erg shockeren zijn maar dit is nog niet het ergste. Als je even op het internet gaat zoeken kom je veel ergere foto's en filmpjes tegen!
Zo, dit was het dan weer voor de Selindag. Volgende week ben ik er weer met tips voor goed te kunnen leren tijdens de examens! So, enjoy en voor degene die al voor woensdag beginnen met hun examen; Veel succes!

XOXO Selin, Divantilid.

1 opmerking:

  1. Laat die beesten toch met rust! Zie wat ze met die arme beestjes doen! Test het lekker zelf uit ofzo!

    BeantwoordenVerwijderen