donderdag 24 maart 2011

Meeëters

Hallo iedereen! Ik ben het weer, Melissa. Vandaag heb ik voor jullie een post over meeëters geschreven.


Meeëters zijn kleine, donkere puntjes die zich meestal op je neus, voorhoofd of kin bevinden. Deze donkere puntjes zijn poriën die verstopt zijn met dode huidcellen, olie en bacteriën.Je kan last hebben van meeëters door stress, verkeerde huidverzorging, de puberteit, ongezond eten of slechte reiniging van de huid.
Wil je weten hoe je van die vervelende meeëters afkomt? Hier heb je tips.

• Eeen stoombad voor je gezicht! Neem een schaal met daarin kokende water en ga er geduurende 5-10 minuten boven hangen met een handoek over je hoofd heen. Zo zorg je ervoor dat je porieën open komen te staan. Wrijf daarna met een zakdoekje over de plekken waar je last hebt van meeëters.
• Was je gezicht 2 maal per dag met water, liever niet met zeep.
• Een zachte huidscrub 2 maal per week kan ook wonderen verrichten.-Probeer zo gezond mogelijk te eten en veel water te drinken.
•probeer ze niet met vuile nagels uit te knijpen, zo krijg je ontstekingen. Knip of vijl je nagels en was je handen eerst voor je ze gaat uitknijpen. Let wel op! Je kan ze het beste in de avond of in het weekend uitknijpen, want de huid is vaak beschadigd en rood, en dat ziet er niet zo mooi uit.
• Ga in de zon liggen, meeëters verdwijnen dan vrij snel.
Als de bovenstaande tips niet werken kan je gebruik maken van de (neus)strips. Als je de strip van je huid trekt worden de meeëters mee getrokken. Er bestaan ook speciale lepeltjes: 'comedonen-lepeltjes'. Hier zit een speciaal voorstukje aan die je over de mee-eter zet en dan drukt. Zo komt de mee-eter eruit. Zorg er wel voor dat je het lepeltje goed desinfecteerd!


De neusstrip.
Het comedonen-lepeltje.
Dit was mijn blog voor vandaag, hopelijk hebben jullie er wat aan.
Volgende week ga ik mijn blog schrijven over anorexia en boulimia. Ik ga proberen om een meisje te intervieuwen die één van deze verschrikkelijke ziektes had/heeft.


Divanti groetjes,
Melissa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten