zaterdag 7 mei 2011

Hey! Valerie had donderdag van me overgenomen dus neem ik vandaag van haar over. Ik was eerst van plan om mijn tekening van Valerie hier te posten, maar beter van niet.. Op mijn tekening stonden Valerie haar ogen te kort bij elkaar, was haar nek te smal en leek het alsof ze een hasenlip had haha :c Dus heb ik vandaag een post geschreven over Barbie! Enjoy!Door de jaren heen is Barbie veranderd. De eerste Barbie had lang haar in een paardenstaart. Ze was verkrijgbaar als blondine of als brunette. Ze droeg een zebra zwempak, haar wenkbrauwen waren gebogen, ze had zwart oogpotlood, haar ogen hadden geen kleur en haar lippen waren knalrood. Alle poppen hadden rode nagellak op de nagels van hun handen en tenen. Later in 1960 kreeg Barbie een zachter gezicht, gebogen wenkbrauwen werden veranderd naar een natuurlijke vorm, haar ogen werden blauw met bruin of blauw oogpotlood. Rode lippen, rode nagellak op haar handen en wat rouge op haar wangen. De Barbies van vandaag zien er min of meer hetzelfde uit als in 1960, alleen hebben ze nu een kleur op hun gezicht. Hun wenkbrauwen zijn dikker geworden, lippen zijn soms rood, roze en bruin dus eigenlijk alle kleuren. Hun haren zijn nu meestal lang, je kunt het in de kleuren rood, bruin, blond, oranje en zwart krijgen.

Barbie kan je aankleden met verschillende kledingstukken. Ze heeft ook allerlei accessoires en schoenen. Barbie heeft meer dan een miljard paar schoenen(Ö) en voor haar garderobe is al meer dan honderd miljoen meter stof gebruikt.(ÖÖ) In totaal zijn er meer dan negenhonderd miljoen kledingstukken voor haar gemaakt.(ÖÖÖ) Ze heeft ook heel veel boeken, mode ontwerpen en video spelletjes. Barbie is verschenen in een serie van animatie films en heeft als gastrol gespeeld in de film Toy Story 2. Wat heel uniek is voor een mode pop.Barbie’s eerste carrière was een model. Ze heeft meer dan tachtig carrières gehad. Van een rockster naar een presidentskandidaat. Barbie is een culturele icoon geworden en heeft heel veel eer gekregen, wat niet veel voorkomt in de speelgoedwereld.


er zijn ook voor barbiepopen van sterren gemaakt, zoals Lady Gaga:Zo dit was mijn blog, krijg je nu niet een heel klein beetje zin voor je barbiepoppen van de zolder te halen en er terug mee te spelen? :D

Veel liefs, Melissa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten