donderdag 12 mei 2011

Eurovisiesongfestival

Hoi hoi!
Hier Marilou ALWEER, haha nee wees maar niet bang! Ik ben niet Divanti aan het overnemen hoor haha en mijn postdag blijft gewoon maandag, maar ja wat wil je met al die drukke schooldagen! Dan kan je natuurlijk het wel eens vergeten of er echt geen tijd voor hebben!

Zitten jullie nu ook al aan de buis gekluisterd?! Want het euroviesongfestival is weer begonnen en vandaag staan Nederland en Belgie in de halve finale!
Het eurovisiesongfestival is sinds 24 mei 1956 (dus al 55 jaar!!) een competitie waarbij elk land vertegenwoordigd woord door een zanger, zangeres of een groepje. Het is dus ook over heel europa te zien!
Het begon allemaal met het eerste festival in 1956 waarbij de landen: Belgie, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, West-Duitsland en Zwitserland meededen! Maar na de jaren zijn daar heel veel landen bij gekomen en ondertussen zijn het al 49 landen die meedoen! Nederland en België blijven natuurlijk van de partij.

Voor Nederland doen dit jaar de 3 J’s het, zij bestaan uit Jan Dallus, Jaap Kwakman en Jaap de Witte. Je kan dus ook al raden waar de naam vandaan komt! Zij gaan Nederland vertegenwoordige met het liedje: ‘Never alone’


Voor België gaan Witloof Bay met het liedje With Baby. Witloof Bay bestaat Mathilde Sevrin, Florence Huby, Nicolas Dorian, Benoît Giaux, Etienne Debaisieux en Senjka Danhieux . Een hele groep dus! En wist je dat ze alles zelf doen met hun stem! Er worden dus geen instrumenten gebruikt! Dat is nog eens knap!


Nou ik ben heel erg benieuwd wie er dit jaar weer gaat winnen! Wist je dat Nederland 4 keer heeft gewonnen en België 1 keer? Dat moet veel meer worden vind ik zelf! Ierland daarentegen heeft al 7 keer gewonnen! :o

Nou, we zullen zien! Tot volgende keer. :D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten