zondag 29 mei 2011

Britney Spears

Hello guys,


Dit is pas de tweede keer dat ik een stukje plaats op Divanti en alweer niet op mijn eigen dag. Mijn dag is DONDERDAG. Sorry, het is een best lang verhaal maargoed. Ik hoop dat alles vanaf nu goed gaat en ik gewoon kan posten op donderdag. Anyways, ik ga hier wat posten over Britney Spears van hoe ze was en hoe ze nu is. Persoonlijk vind ik haar minder leuk nu. Het is zo standaard en ja, na dat incident met dat ze in een kliniek zat en zelfmoord probeerde te plegen is ze veranderd. Welk liedje ik opzich wel leuk vind is hold it against me.1981–1997: Jeugd en begin carrière

Britney Jean Spears werd geboren op 2 december 1981. Tijdens haar jeugd volgde Spears dans-, gym- en zanglessen, waarmee ze verschillende plaatselijke talentenjachten won. Rond 1990 vloog ze samen met haar moeder naar Atlanta om auditie te doen voorThe Mickey Mouse Club, maar ze was te jong. Niet veel later maakte ze haar debuut op Off-Broadway, in de musical Ruthless! In 1992 werd Spears alsnog toegelaten tot The Mickey Mouse Club, wat niet van lange duur was, want de show werd geannuleerd. In juni 1997 werd Spears gevraagd om in de meidengroep Innosense te komen zingen, maar haar advocaat (Larry Rudolph) vond het beter dat ze solo zou gaan. Hij liet Spears een professionele demo opnemen, en stuurde deze naar verschillende platenlabels. Drie labels wilden haar niet, want zij waren meer op zoek naar popgroepen als Backstreet Boys en The Spice Girls of wilden geen "tweede Madonna". Twee weken later belde Jive Records naar Rudolph, met de mededeling dat zo'n jong meisje, dat een emotioneel liedje zo mooi kon brengen, heel erg zeldzaam was. Na een aantal opnames werd besloten dat ze een contract aangeboden kreeg. In Zweden werd haar halve album opgenomen, met onder meer producent Max Martin.


1998–2000: ...Baby One More Time en Oops!... I Did It Again

Na terugkomst in Amerika, begon Spears een promotietournee, van vier liedjes met twee achtergronddansers in verschillende winkelcentra, voor haar debuutalbum, waarna haar eerste concerttournee begon, als openingsact voor *NSYNC. Het album ...Baby One More Time werd in januari 1999 uitgebracht en debuteerde op nummer één in de U.S. Billboard 200, en was al na een maand twee keer platina. Het album bereikte de top in vijftien landen en ging binnen een jaar meer dan 10 miljoen keer over de toonbank, waarmee het het meest verkochte album van een tiener aller tijden werd. Het liedje ...Baby One More Time werd gelanceerd als de leadsingle. Jive wilde de videoclip eigenlijk animeren, maar Spears hield dat tegen en kwam zelf met het idee om te dansen in een school. Op de eerste dag werden er 500.000 exemplaren verkocht, waarmee het twee weken op nummer 1 stond in Amerika. Met deze single werd Spears ook genomineerd voor een Grammy Award: Best Female Pop Vocal Performance. Als promotie voor de single stond ze op de omslag van het Amerikaanse muziektijdschrijft Rolling Stone, op een bed, met een kort broekje en een topje. Gelovige Amerikanen boycotten Spears hierom. Haar debuutalbum is inmiddels meer dan 25 miljoen keer verkocht.
Op 28 juni 1999 begon Spears met haar eerste tournee door Noord-Amerika, die goed werd ontvangen. In maart 2000 veranderde de naam van de tournee in "Crazy 2k", waar ze ook nieuwe liedjes zong van haar tweede album, Oops!... I Did It Again, dat in mei 2000 uitkwam. Het album was een groot succes en kwam binnen op nummer 1 met 1,3 miljoen verkochte exemplaren in de eerste week, waarmee Spears nogmaals een record brak voor het hoogste debuut van een soloartiest ooit. Het album is meer dan 20 miljoen keer verkocht. In 2000 begon Spears ook weer te toeren, ditmaal onder de naam "Oops!... I Did It Again World Tour", wat 40,5 miljoen dollar opleverde.

Wat vinden jullie eigenlijk leuker? De oude, lieve spears of de nieuwe spears? Ik ben van mening dat haar oude liedjes niet echt meer in het 'tijdperk' passen maar haar stem is nu nog vervormder. Vroeger ging ik altijd met een vriendin karaoke doen op haar liedjes. Die vriendin is nu zelf ook heel erg veranderd dus de liedjes van spears hebben ook een soort verhaal erachter bij mij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten