zaterdag 19 februari 2011

Fashion vroeger en nu!

Hoi! Welkom op Divanti, onze nieuwe blog. Zoals je ziet is dit het eerste bericht. Laat ik me maar eens kort voorstellen! Mijn naam is Valerie, ik woon in België. Mijn geboortedatum is op 20/08/96 dus nu ben ik 14 jaar oud :). Mijn hobby is dansen ook vind ik fashion leuk. Vaak neus ik ook rond op het internet.
Als alles normaal verloopt dan krijgen jullie elke dag een nieuwe post. Ons hele team kreeg elk 1 dag waarop we posten en ik doe de zaterdag posts :D.

Vandaag zal ik het even hebben over de mode die evolueert van vroeger naar nu! Mode is ontstaan vanaf de tijd van de Grieken en de Romeinen. Zij voegden al accessoires toe aan hun kleding. Later gelde de regel: hoe hoger de stand, hoe rijker en hoe mooier de kleding! Naargelang dat de tijd evolueerde, evolueerde ook de mode :D!

                  
Heel lang geleden (in de prehistorie) droeg men dierenhuiden, dit was voor de warmte. Ook waren die dierenhuiden heel handig voor de jacht. Want ze vielen niet op en zo konden ze hun prooi besluipen! toga
peplos
De Grieken en Romeinen, zoals ik al zei, voegden accessoires toe. De Romeinen droegen een toga, de Grieken droegen vaak een peplos.In de middeleeuwen kon je heel goed afleiden van de kleding tot welke stand een persoon behoorde. De rijke klasse had heel mooie jurken, gemaakt van dure stoffen zoals zijde en fluweel. De jurken waren vaak versierd met edelstenen. Men droeg ook mantels of capes. De armen (de boeren) kenden geen mode, ze maakten hun kleding zelf door te weven.
In de pruikentijd (18e eeuw), het woord zegt het al zelf, droeg men heel hoge pruiken. Een rijke dame wou kleding met een wespentaille, hiervoor gebruikte men een korset die heel ongemakkelijk zat.
Flowerpower! In de jaren 70 was de mode gebaseerd op de hippycultuur. Felle kleuren, bloemen, wijde broekspijpen,… het kon niet op! PEACE!Nu zijn er geen zo’n ongewone kleren meer in de dagelijkse wereld (dan heb ik het niet over Lady Gaga of modeshows hé), geen irritante korsetten en geen veel te hoge pruiken.


Zo dit was m’n eerste blog! Tot de volgende x1 opmerking: