zaterdag 26 februari 2011

Beauty tips voor je haar!

Hoi, Valerie hier opnieuw :D. Vandaag zal ik verschillende tips geven voor alle soorten haren. Vragen? Mail naar: vragen.divanti@hotmail.com

Droog haar.

Wat moet je doen als je droog haar hebt? 
Je kunt elke week een haarmaskertje er in doen. Het masker dat ik jullie aanraad is zuivere OLIJFOLIE. Breng de olijfolie in je haar voor je gaat slapen. Masseer het goed in en draag dan een plastieken haarnetje om je kussen te beschermen. Vergeet niet om dit de volgende ochtend grondig uit te spoelen!

Oorzaak:
- dit kan aangeboren zijn (je ziet het nog niet als je kind bent)

- als je het te veel kleurt, stijlt (met stijltang), krult (met krultang),…
- als je alleen maar vet voedsel eet

Tips:
- gebruikt niet te heet water bij het wassen

- een mayonaise masker kan ook wonderen doen (wikkel dan je haar in aluminiumfolie!)
- was je haar niet te veel  (1 à 2 keer per week)
- crèmes helpen soms ook, vraag meer raad aan je kapper


Vettig haar

Wat moet je doen als je vettig haar hebt?
Als je vettig haar hebt, komt dit omdat je een te grote talgproductie hebt. Gebruik hier voor een milde shampoo, tijdens het inwrijven van je shampoo, mag je hem niet te veel inmasseren omdat je talgproductie dan nog verhoogt. Gebruik na het wassen met een gewone milde shampoo geen conditioner, deze heb je bij vettig haar echt niet nodig. Was je haar niet te vaak, ook al is je haar echt heel erg vettig. De tip is: probeer het wassen altijd een dagje uit te stellen, zo ‘train’ je je haar!

Oorzaak:Dit kan komen doordat je de laatste tijd (in mooi weer dan toch) vaak in het zwembad of zee zit. Ook kan de oorzaak zijn dat je je haar te veel borstelt.

Tips:
- draag niet te veel een muts

- Houd je hoofdhuid zo schoon mogelijk
- borstel je haar niet te vaak
- als je opstaat met vettig haar en je hebt geen tijd meer om te wassen, kun je talkpoeder in je haar doen, kam het wel goed uit!


Slap en futloos haar
Tips:
- droog je haar ondersteboven (ja dit klink heel raar haha), als je je haar ondersteboven föhnt dat zal je zien dat er meer volume in je haar zit!

- ga meer naar de kapper (dode puntjes afknippen)
- als je je haar gewassen hebt kan je het in een hoge knot doen, hiermee komt er ook meer volume in!
- doe mouse voor volume te creëren in je haar, helpt altijd bij mij :D


Statisch haar

Wat moet je doen als je statisch haar hebt?
Gebruik geen plastiek of metalen borstel, maar een borstel van natuurhaar of een kam van hout. Als je dit echt heel veel hebt, dan kun je een paar keer per maand een speciale shampoo gebruiken (vraag meer info aan je kapper). Ook kun een paar keer per week een conditioner gebruiken.

Oorzaak:
Als je statisch haar hebt na het dragen van een muts, weet je de oorzaak al ;). Ook kan dit ontstaan door wollen kleding aan te doen. Dit komt vaak voor in de winter.

Tips:
- was je haar niet met te heet water

- verzorg je haar goed
- probeer genoeg vocht in te brengen
- zorg dat je haar niet uitdroogt!

Beschadigd haar

Wat moet je doen als je beschadigd haar hebt?
Als je alleen beschadigd haar hebt aan de topjes, ga dan naar de kapper om de dode punten er af te knippen! Als het over je hele coupe is vraag aan de kapper voor een speciale shampoo, of ga naar de drogist.

Oorzaak:
Je haar kan beschadigd zijn doordat je agressieve producten gebruikt, probeer te achterhalen welke dit zijn en vervang dit product! Ook kan het zijn dat je je haar te veel kleurt, krult, stijlt,… Dit kan zeker ook voorkomen net na de zomer, dan heb je waarschijnlijk te veel in de zon gelegen of je hebt te veel gezwommen, gebruik hier voor goede shampoos!

Tips:
- je kan enkele shampoos uitproberen

- probeer dit te voorkomen!
- gebruik een conditioner
- gebruik een goede, soepele borstel


Ik hoop dat je de blog leuk vond! 
Veel liefs, Valerie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten