zondag 17 april 2011

Pessimist

Hoi, ik ben er weer, Valerie. Zondag zoals jullie van me gewend zijn. Vandaag ga ik jullie eens lekker negatief beïnvloeden, sorry. Ik voel me namelijk ziek, zwak en misselijk en dan kan ik heel erg pessimistisch zijn, vooral over de dagelijkse sleur in de week.

Het begint maandag al. Iedereen, inclusief ik, heeft een hekel aan maandag. Je moet weer naar school en een nieuwe week staat voor de deur, het weekend laat nog lang op zich wachten.
Dinsdag is misschien nog wel erger. De week is nu echt begonnen, meestal slaap je maandag toch nog de halve dag tijdens de lessen.
Van woensdag word ik ook niet vrolijk, het is zo niets, zo in het midden, allebei de weekeinden zijn ver weg en je denk heimelijk terug aan je basisschooltijd, waar je woensdagmiddag nog vrij had.
Donderdag is meestal een van de drukste dagen, vooral met school, reden genoeg.
Vrijdag is nog net geen weekend. Je hoopt dat de dag snel voor bij gaat en je snel vrij bent, maar dat gebeurt nooit, het wordt een lange dag voordat je ein-de-lijk weer vrij bent.
Zaterdag is wel leuk, kunnen we kort over zijn. Zondag lijkt leuk, maar ik denk alweer aan maandag, als de week weer opnieuw begint: Negatief vooruitzicht.

Oké, hier worden we niet vrolijk van. Ik kan het beter positief gaan bekijken. Voortaan ga ik alles van de positieve kant (proberen te) bekijken: Ik word optimist, zelfs in zieke, zwakke en misselijke tijden. Misschien is optimisme voor iedereen wel een goed streven, de wereld wordt er een stuk lichter, vrolijker en gemakkelijker door. Nu zie je kansen in de wekelijkse sleur. Blijf alleen wel realistisch, niet te optimistisch worden. ;)

Ik ga maar weer eens mijn halfvolle glas thee opdrinken en ik hoop dat ik me volgende zondag beter voel. x Valerie

1 opmerking: